Συνεργάτες

ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσααλονίκης)

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Αποτελείται από 11 σχολές που περιλαμβάνουν 41 τμήματα-σχολές μαζί με πολυάριθμες άλλες μονάδες (π.χ., εργαστήρια, αίθουσες μελέτης, βιβλιοθήκες, κλινικές και ερευνητικά κέντρα). Περίπου 88.900 φοιτητές φοιτούν αυτή τη στιγμή στο πανεπιστήμιο, εκ των οποίων 76.900 σε προπτυχιακά προγράμματα και 12.000 σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Υπάρχουν 1.679 μέλη ΔΕΠ και 1.619 άτομα υπηρεσιών και υποστηρικτικού προσωπικού. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δεσμεύεται σταθερά στην έρευνα και στη συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα συνεργατικά έργα διεθνώς. Είναι αφοσιωμένο στην ενίσχυση της γνώσης, της ευημερίας, των προσωπικών δεξιοτήτων και της ποιότητας ζωής για τους φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό, το προσωπικό και την κοινότητα.

1200px-Aristotle_University_of_Thessaloniki_logo-150x150

Η Σχολή Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και η Σχολή Επιστημών Δημοτικής Εκπαίδευσης αποτελούν τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής. Από την ίδρυσή της, έχει προωθήσει την έρευνα και τη διδασκαλία στον τομέα της εκπαίδευσης, έχει υποστηρίξει και συμμετάσχει στον συνεχιζόμενο δημόσιο διάλογο για την εκπαίδευση, καθώς και έχει συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων.

Η επιστημονική ομάδα εκ μέρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που συμμετέχει στο έργο PuppetIntegrate είναι η εξής:

Επιστημονικός υπεύθυνος: Αντώνης Λενακάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Σχολή Επιστημών της Αγωγής.
Μάρθα Ιωαννίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Επιστημών Εκπαίδευσης Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σχολή Επιστημών της Αγωγής.
Μαρία Κολτσίδα, Διδάκτωρ, Εντεταλμένη Διδάσκουσα στη Σχολή Επιστημών Εκπαίδευσης Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σχολή Επιστημών της Αγωγής.
Ευστάθιος Σιδηρόπουλος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής.

Facebook: http://www.facebook.com/Aristoteleio
Twitter: https://twitter.com/Auth_University
Instagram: https://www.instagram.com/auth_university_thessaloniki/
Youtube: https://www.youtube.com/user/AristotleUniv

Ιστοσελίδα: https://www.auth.gr/en/

ΠAM (Πανεπιστήμιο του Adam Mickiewicza)

Το Πανεπιστήμιο Adam Mickiewicz στο Πόζναν είναι ένα από τα δέκα ερευνητικά πανεπιστήμια στην Πολωνία, γεγονός που σημαίνει την υλοποίηση πρόσθετων καθηκόντων, με έντονη εστίαση στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και τη διεθνοποίησή τους.

Το Πανεπιστήμιο Adam Mickiewicz (UAM) είναι μέλος της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας πανεπιστημίων EPICUR – European Partnership for an Innovative Campus Unifying Regions. Η κοινοπραξία περιλαμβάνει επίσης το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου (Γαλλία), το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (Ολλανδία), το Πανεπιστήμιο Άλμπερτ-Λούντβιχς του Φράιμπουργκ (Γερμανία), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης (Γερμανία), το Πανεπιστήμιο της Άνω Αλσατίας (Γαλλία), το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Γαλλία), και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας (Ρεάστιν). Τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια είναι διακρατικές συμμαχίες ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την ΕΕ που μοιράζονται μια μακροπρόθεσμη στρατηγική και προωθούν τις ευρωπαϊκές αξίες και ταυτότητα. Η ιδέα της δημιουργίας τους αποσκοπεί στην σημαντική αύξηση της κινητικότητας των φοιτητών και των εργαζομένων και στην προώθηση της ποιότητας, της ενσωμάτωσης και της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Πανεπιστήμιο είναι ένα κέντρο γνώσης όπου η έρευνα και η διδασκαλία αλληλοδιεισδύουν, και η επιστήμη μελετάται τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Το πανεπιστήμιο ανανεώνει και επεκτείνει συνεχώς τα ερευνητικά προγράμματα και το περιεχόμενο διδασκαλίας του, με ιδιαίτερη έμφαση στη δια-επιστημονική τους φύση.

Αυτή τη στιγμή, σε 141 τομείς και πάνω από εξήντα ειδικότητες, σπουδάζουν σχεδόν 29.000 φοιτητές πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών και ενιαίων μεταπτυχιακών σπουδών. Σχεδόν 1.200 διδακτορικοί φοιτητές εκπαιδεύονται κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών και στη Σχολή Διδακτόρων του ΑΜU. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθούν μεταπτυχιακά προγράμματα και περαιτέρω εκπαιδευτικά μαθήματα. Το δίπλωμα του πανεπιστημίου μας γίνεται ολοένα και πιο ζητούμενο περιουσιακό στοιχείο στην αγορά εργασίας.

Ιστοσελίδα: https://www.amu.edu.pl/

Εικαστικό Κουκλοθέατρο Πράσσειν Άλογα

Το Εικαστικό Κουκλοθέατρο «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 από την Εμμανουέλα Καποκάκη, πτυχιούχο της Ανώτατης Σχολής Θεάτρου Κούκλας (Charleville-Mezières, Γαλλία) με υποτροφία από το Ωνάσειο Ίδρυμα. Προσφέρει παραστάσεις που συνδυάζουν κούκλες και ηθοποιούς, απομακρυνόμενες από το παραδοσιακό κουκλοθέατρο. Οι παραστάσεις του προσεγγίζουν το κοινό με διαφορετικό τρόπο από το συμβατικό θέατρο, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της εικόνας, του συμβόλου και των αρχέτυπων, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα που συνδυάζει τις δράσεις τόσο των ηθοποιών όσο και των κούκλων για παιδιά και ενήλικες θεατές. Οι κούκλες του δημιουργούνται με διάφορες τεχνικές με έμφαση στην καλλιτεχνική έκφραση.

logo_f-

Έχει δημιουργήσει 15 θεατρικές παραγωγές. Από το 2000, έχει λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Κέντρο Θεατρικής Έρευνας (Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ.). Οι παραγωγές της έχουν υποστηριχθεί από τα Ινστιτούτα Γαλλίας, Δανίας και Ισπανίας (CERVANTES), τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνασείου Ιδρύματος, καθώς και από άλλους εκπαιδευτικούς φορείς, όπως και από τις εκδόσεις Πατάκη. Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) σε παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές. Η ομάδα έχει σκηνοθετήσει παιδική παράσταση για την ομάδα ΣΥΝ-ΕΠΙ και έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Νέου Κόσμου και το Θέατρο Πόρτας στην κατασκευή και εκπαίδευση κούκλας. Οργανώνει σεμινάρια κούκλας για παιδιά και ενήλικες και περιοδεύει σε σχολεία, δήμους και πολιτιστικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Ιστοσελίδα: https://www.prasinaloga.gr/